Τζανακόπουλος: Χωρίς νέα μέτρα κλείνει τον Ιανουάριο η αξιολόγηση

31/12/16 • 09:17 | UPD 31/12/16 • 09:17

Απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Ιανουάριο εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές δεν εμπεριείχε καμία δέσμευση.
«Εντός Ιανουαρίου θα έχει κλείσει η αξιολόγηση και μάλιστα χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλους τους συμβιβασμούς που μπορούσε. Η μεγάλη αντίφαση είναι η στάση του ΔΝΤ και για τον λόγο αυτό καθυστερεί η διαδικασία της ολοκλήρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τον «μποναμά» Τσίπρα στους συνταξιούχους και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, τόνισε πως «δεν περιλαμβάνει καμία νέα δέσμευση. Γίνεται πολύς λόγος άνευ νοήματος. Η επιστολή λέει ότι εφόσον υπάρξει πρόβλημα στο δημοσιονομικό στόχο, θα γίνουν οι απαιτούμενες διευθετήσεις. Είμαστε εντός στόχων, έχουμε μαξιλάρι ασφαλείας, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην πιάσουμε το στόχο. Δεν υπάρχει περίπτωση περικοπών συντάξεων».

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους, καθώς το πλεόνασμα θα είναι λίγο πάνω από το στόχο. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Copy link
Powered by Social Snap