Κατρούγκαλος: Ακραίοι πολιτικοί κύκλοι δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση

27/12/16 • 11:14 | UPD 27/12/16 • 11:19

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει όσες δεσμεύσεις έχει λάβει «ακόμα και εκεί που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ιδεολογικά γιατί έχουν την υπογραφή μας από κάτω» επανέλαβε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει όσες δεσμεύσεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες με δικής μας έμπνευσης μέτρα».  Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ αναφερόμενος στο «μποναμά Τσίπρα» εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είχαμε υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση».

Παράλληλα επέμεινε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει παρα το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιμένουν στο θέμα αυτό: «Πρόκειται για ακραίους παίχτες που είτε είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού όπως το ταμείο είτε ευαγγελίζονται ίσως ακόμα εξόδους από το ευρώ και μικρότερη ευρωζώνη».

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «η μια έχει απέχθεια σε ό,τι είναι αριστερό σε διακυβέρνηση στην Ευρώπη και γι αυτό η κεντροαριστερά στην Ευρώπη οργανώνει μια κοινή στρατηγική και η δεύτερη έχει να κάνει με την ιδεολογία του κ. Σόιμπλε που θέλει την ευρωζώνη μικρότερη, μια πυρηνική ευρωζώνη».

Για την αξιολόγηση υποστήριξε ότι «υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση αλλά εγώ από την εμπειρία που είχα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ευρώπη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνω ότι μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Σόιμπλε δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ αλλά ελέγχει το Eurogroup που δεν είναι θεσμικό όργανο. Aυτή είναι η διαφορά και γι’ αυτό η αξιολόγηση θα κλείσει».