Μητσοτάκης: Η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ προτεραιότητα της Πολιτείας

24/12/16 • 15:06 | UPD 24/12/16 • 15:13

To Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε την ευκαιρία α μιλήσει με τους εργαζόμενους και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Ενημερώθηκα από τη διοίκηση, αλλά και από τους εργαζόμενους για το πολύ σημαντικό έργο, το οποίο επιτελεί το ΕΚΑΒ.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αλλά ιδιαίτερα τους διασώστες, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών σε όλη τη χώρα.

Θέλω να γνωρίζουν ότι, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της.

Το ΕΚΑΒ, συχνά, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες. Η αναδιάρθρωσή του, αλλά ειδικά ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ, σε επίπεδο εξοπλισμού, σε επίπεδο ασθενοφόρου, θα πρέπει και σήμερα ακόμα να αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας».