Τι βλέπουν στο επιτελείο της ΝΔ

Η σύγκριση Μητσοτάκη-Τσίπρα και οι δύο άξονες της «γαλάζιας» στρατηγικής

24/12/16 • 07:00 | UPD 24/12/16 • 08:16

Μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Η αίθουσα είναι κατάμεστη από κόσμο. Στο κέντρο του πάνελ βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ακούσει έναν έναν τους παραγωγικούς φορείς της Θράκης και απαντά στα ζητήματα που του έθεσαν.

«Κύριε πρόεδρε», λέει απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των Βιοτεχνών, «το 12% στη μεταποίηση δεν μπορώ να το αλλάξω. Είναι ανειλημμένη υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας. Θα σας έλεγα ψέματα αν υποστήριζα οτιδήποτε άλλο. Oμως θα ενισχύσουμε τη μεταποίηση αλλιώς, με μείωση φορολογικών συντελεστών και μείωση ασφαλιστικών εισφορών», προσθέτει και χειροκροτείται από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι δεν είναι και το κλασικό κομματικό ακροατήριο της Ν.Δ.

Για το επιτελείο του κυρίου Μητσοτάκη, η συγκεκριμένη αντιμετώπιση των πολιτών που αντέδρασαν με θετικό τρόπο απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι τους είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι που του ζητήθηκε, είναι μία από τις πολλές ενδείξεις ότι η στρατηγική της αλήθειας που έχει επιλέξει απέναντι στην κοινωνία αποδίδει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής