Τσίπρας: Οι πολίτες θα περνούν δωρεάν από τα διόδια το 2019 λόγω εκλογών

23/12/16 • 15:42 | UPD 23/12/16 • 15:42

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέδωσε σήμερα στην Καλαμάτα το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μωρέας , απαριθμώντας τα οφέλη του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου, είπε ότι μεταξύ αυτών προβλέπεται και η δωρεάν μετακίνηση των ψηφοφόρων στις εκλογές.

«Αλλά αυτό το όφελος θα αργήσετε να το χρησιμοποιήσετε, καθώς οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του ΄19», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι περιοδείες που πραγματοποιεί έχουν προεκλογικό χαραχτήρα τόνισε: «Εγώ δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου, θα επικοινωνώ αδεαμεσολάβητα με τους πολίτες, τους χαρίζουμε τη μεσολάβηση των εκπομπών και των ΜΜΕ».

Ο κύριος Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς χθες δόθηκε σε 1.200.000 συνταξιούχους η 13η σύνταξη, προσθέτοντας: «Στενοχωριέμαι για τις αντιδράσεις των μέσα, που δεν είχαν το θάρρος να στηρίξουν το αυτονόητο, δηλαδή να δώσουμε από το περίσσευμά μας σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά περίμεναν με καρτερία πως οι έξω θα μας αναγκάσουν τα πάρουμε το μέτρο πίσω». «Όπως θα διαψευστούν και με τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία θα κλείσει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κύριος Τσίπρας είπε επίσης ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ της κρίσης της τραγικής, όπως είπε, πενταετίας από το 2010 έως το 2015, «τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, έχοντας όμως στο μυαλό μας την έγνοια να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια».

Κατά τον ίδιο «είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα μιας δύσκολης διαδρομής έχουμε την αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουμε το δύσκολο τελευταίο κάβο».

«Το 2017 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της αισιοδοξίας για τους Έλληνες. Η χώρα θα βγει από την κρίση» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.