Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κόβει συντάξεις, βάζει φόρους και διχάζει…

23/12/16 • 09:44 | UPD 23/12/16 • 09:44

«Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι των τακτικισμών της κυβέρνησης», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό «της αιώνιας λιτότητας», τον οποίο κατηγόρησε πως διχάζει συστηματικά τον ελληνικό λαό.

Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως ο πρωθυπουργός βάζει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και δρομολογεί καινούργια μέτρα περικόπτοντας παράλληλα συντάξεις, ενώ αυξάνει και τους φόρους.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που παραμένει προσκολλημένος σε μία άλλη εποχή. Αναγκάζεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν το πιστεύει. Γι’ αυτό και το εφαρμόζει λάθος, γι’ αυτό και κωλυσιεργεί και γι’ αυτό και οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένα αδιέξοδα, τα οποία -επαναλαμβάνω- θα τα πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες, με πρόσθετα μέτρα. Οπως συνέβαινε πάντα, όπως συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015, όπως συνέβη με την καθυστέρηση του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης, η οποία οδήγησε στο υπερταμείο και στον “κόφτη”», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Για το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ήταν μία κίνηση που ελήφθη στα ενδότερα του Μαξίμου, με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις και τον πιθανό θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει σε μία κατηγορία πολιτών, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο εδώ και πάρα πολύ καιρό: «Την ίδια στιγμή που δίνει ο κ. Τσίπρας αυτό το επίδομα στους συνταξιούχους, κόβει το ΕΚΑΣ. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ο οποίος έχει δρομολογήσει μειώσεις στις συντάξεις. Αυτό οι συνταξιούχοι το γνωρίζουν. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις αυτές, όπως σας είπα, δεν παίρνονται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Λαμβάνονται με γνώμονα το τι βολεύει τον κ. Τσίπρα τακτικά εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και εμείς σε αυτό το κάδρο, σε αυτό το παιχνίδι του κ. Τσίπρα, δεν πρόκειται να μπούμε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε ότι οι εκλογές σήμερα είναι η λύση για τη χώρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να την οδηγήσει σε ανάπτυξη: «Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι ότι δεν έχουμε επενδύσεις, δεν έχουμε δουλειές, και έχουμε και μια υψηλή φορολογία. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή, να οδηγήσει τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης. Μόνο μια πολιτική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αυτό το αναπτυξιακό σοκ, το οποίο χρειάζεται η χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει και πως χρειάζεται ένα άλλο μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής: «Χρειαζόμαστε λιγότερους φόρους και ένα συμμάζεμα στο κράτος. Και ξέρουμε πώς θα φέρουμε επενδύσεις στη χώρα. Πείτε μου αν σήμερα η χώρα είναι ελκυστική για επενδύσεις. Αν βλέπετε τους επενδυτές να συνωστίζονται στην Ελλάδα για να επενδύουν τα χρήματά τους. Δεν συμβαίνει αυτό. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πείσει ότι μπορεί να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Δεν μπορεί να το κάνει, εμείς μπορούμε. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι στις εκλογές στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: «Και έχουμε πει ξεκάθαρα ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία την επόμενη ημέρα. Από εκεί και πέρα, δεν ενδιαφερόμαστε για προεκλογικές συνεργασίες. Ενδιαφερόμαστε να διευρύνουμε την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Αυτό κάνουμε μεθοδικά. Ανοίγουμε τη Νέα Δημοκρατία σε νέες ιδέες, σε στελέχη, σε νέα πρόσωπα και πιστεύω ότι είναι μία πολιτική η οποία έχει απήχηση. Το βλέπω σε όλες τις περιοδείες που κάνω ανά την Ελλάδα. Βλέπω ανθρώπους οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στις συγκεντρώσει της Νέας Δημοκρατίας. Οι οποίοι μας ακούνε για πρώτη φορά».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου