Πρόσεχε τι τάζεις, «παίζει» να… χάσεις

Οι υποσχέσεις Τσίπρα αποδομούνται σημείο σημείο από την ΝΔ

22/12/16 • 08:42 | UPD 22/12/16 • 08:42

Λέξη προς λέξη θα απαντά η Νέα Δημοκρατία στις υποσχέσεις που μοιράζει ο πρωθυπουργός στις δημόσιες εμφανίσεις του. Κατά την περιοδεία του στην Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας «έταξε» μεγάλα έργα και νέες παροχές, χωρίς όμως σαφή, συγκεκριμένα και κοστολογημένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία ανέδειξε σημείο προς σημείο ο γραμματέας Πολιτικής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Οι γενικόλογες υποσχέσεις για το Νομό Ηρακλείου είναι, πράγματι, μια ωραία έκθεση ιδεών. Μόνο που πλέον ο κ. Τσίπρας δεν είναι πρόεδρος του δεκαπενταμελούς για να μοιράζει υποσχέσεις και να γράφει εκθέσεις, που ίσως να έπαιρναν και καλό βαθμό» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στις υποσχέσεις Τσίπρα για τους αγρότες, το οδικό δίκτυο, τη δημόσια υγεία και τα έργα υποδομής που εξήγγειλε στην Κρήτη: «Είναι δύο χρόνια ο πρωθυπουργός της χώρας και οφείλει να παρουσιάζει συγκεκριμένα, κοστολογημένα και με σαφή  χρονοδιαγράμματα έργα και σχέδια.

Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και τις υποχρεώσεις του! Οφείλει να αντιληφθεί ότι οι Ηρακλειώτες, οι Κρήτες, όπως και όλοι οι Ελληνες πλέον δεν πείθονται από τα ψέματά του, δεν αγοράζουν τις υποσχέσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Πλακιωτάκης που ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Για τον κ. Τσίπρα η Πρωτοχρονιά ήρθε πρόωρα. Κατέβηκε στην Κρήτη υποδυόμενος τον Αϊ-Βασίλη και προσπαθεί εναγωνίως, από τον άδειο σάκο του, να μοιράσει δώρα και υποσχέσεις στους χειμαζόμενους Ελληνες πολίτες… Δικαιολογείται, πάντως, γιατί είναι εορταστική περίοδος και όλοι έχουν το δικαίωμα να αναβιώσουν και να ζήσουν, έστω και για λίγο, το μύθο του Αϊ-Βασίλη. Σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει και πάλι στη ζοφερή πραγματικότητα που ο ίδιος, με τη πολιτική του, δημιούργησε».

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα επισκέψεων σε όλη τη χώρα, με προεκλογικό άρωμα. Σημειώνουν επίσης πως μέσα από τις δημόσιες ομιλίες του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δημιουργήσει πόλωση, ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους οι οποίοι τον έχουν εγκαταλείψει, αλλά επισημαίνουν πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να μπει στο κάδρο των κραυγών.

Η συνάντηση

Με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Υπογραμμίσθηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Αθήνας-Παρισίων, ανεξαρτήτως της παράταξης που βρίσκεται στην εξουσία στις δύο χώρες, ενώ συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ειδικά υπό τη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Εξετάσθηκαν, ακόμη, οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Γαλλία, καθώς και η πορεία επίλυσης του Κυπριακού.