Τσίπρας: Δεν θα παίξουμε τις… «κουμπάρες» με τον Ερντογάν – Ποιος ο λόγος για εκλογές;

21/12/16 • 21:09 | UPD 07/09/17 • 11:21

«Στόχος μας είναι η αξιολόγηση να κλείσει στο τέλος του Ιανουαρίου, αυτό θέλουμε και γι’ αυτό παλεύουμε» σημείωσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε «πηγαδάκι» με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ προέβλεψε ότι τον Μάρτιο θα γίνει η ένταξη στο QE.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστολή, ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω πως θα την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εκλογολογία, ανέφερε πως «Δεν είναι στις προθέσεις μας, ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος! Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές. Το 2017 άλλωστε, θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα. Η Συνταγματική Αναθεώρηση και η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κοινωνίας είναι οι βασικές προτεραιότητές μας».

Αρκετά λιτός και λακωνικός ήταν σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές στη Γερμανία τονίζοντας πως το πλέον ενδιαφέρον θα είναι ποιος θα είναι ο ΥΠΟΙΚ. Eκτίμησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει συμμαχίες με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, για να προσθέσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «το ζήτημα εκεί είναι το ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών».

Για το Κυπριακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε «Μετά τις γιορτές προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, είναι ο γνωστός Ερντογάν, Αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο θα πάρει θέση, δεν θα παίξουμε τις… κουμπάρες!» ενώ τέλος, σχετικά με τις εξελίξεις στα ΜΜΕ είπε: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στον Τύπο. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι εργοδότες. Σας εύχομαι πάντως δουλειές και να πληρώνεστε!».

Χάρης Αποστολόπουλος