Αυγενάκης: Πλούσιος σε υποσχέσεις ο Τσίπρας, όμως, χωρίς σχέδιο και χρονοδιάγραμμα

21/12/16 • 16:07 | UPD 21/12/16 • 16:07

Για «πλούσια παροχή λόγων και υποσχέσεων» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη. Ο γραμματέας της ΠΕ και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια ότι εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου και εμφανίστηκε με υποσχέσεις, χωρίς πρόγραμμα, σχέδιο και χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στο «καλάθι των υποσχέσεων» του κ. Τσίπρα το οποίο, όπως τονίζει, έχει ποικιλία. Παραθέτει μάλιστα συγκεκριμένες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στις οποίες και ασκεί κριτική.

* Αεροδρόμιο Καστελίου: ο κ. Πρωθυπουργός πανηγύρισε για τη δημοπρασία του Οκτωβρίου, αγνοώντας ότι ο διεθνής διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον Μάιο του 2014 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2019 και ότι χάθηκαν 2 έτη σε παρατάσεις και αναβολές.

* Β.Ο.Α.Κ.: γενικόλογες υποσχέσεις για έναρξη το 2018 και για έγκριση … στο μέλλον από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Βεβαίως, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς εξασφάλιση χρηματοδότησης και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

* Αναβάθμιση στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: η … υποσχόμενη αναβάθμιση θα γίνει, κατά τον κ. Τσίπρα, απλά αποτελεί έκπληξη το τι περιλαμβάνει, το πότε θα γίνει και με τι χρηματοδότηση!

* Εκτροπή του Πλατύ ποταμού: λίγο πιο συγκρατημένος ο κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε ότι θα γίνει, αλλά επεσήμανε ότι «… θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων» και φυσικά δεν αναφέρθηκε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα!

* Οδικό δίκτυο: κι εδώ γενικόλογες υποσχέσεις για έργα στο οδικό δίκτυο του νησιού γενικά και αόριστα!

* Δημόσια Υγεία: περήφανος για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κατάσταση του τομέα υγείας δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Φαίνεται πως … δεν ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, την υποστελέχωση, τις κλειστές κλίνες Μ.Ε.Θ., τα προβλήματα λειτουργίας του Ε.Κ.Α.Β. και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

* Αγρότες: αισιόδοξος και για τα θέματα των αγροτών, αφού δόθηκαν οι ενισχύσεις και η εξισωτική αποζημίωση. Φυσικά δεν ανέφερε τις αποζημιώσεις από καταστροφές στην παραγωγή, την αύξηση του ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση των αγροτών, την μη ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας και την καταστροφή των προϊόντων στα λιμάνια!

Copy link
Powered by Social Snap