Ξυδάκης για δεύτερη αξιολόγηση: Τα πάντα έχουν συμφωνηθεί

21/12/16 • 14:22 | UPD 21/12/16 • 14:22

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τους εταίρους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όπως δήλωσε το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν διαφορές στα εργασιακά, παρά μόνο στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Νομίζω ότι τα πάντα έχουν συμφωνηθεί», είπε ο κύριος Ξυδάκης, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι και στα εργασιακά δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εκεί που υπάρχει ακόμα συζήτηση είναι στο ύψος των πλεονασμάτων και την διάρκειά τους. Εκεί γίνεται μια σκληρή μάχη, ιδιαιτέρως σκληρή και πιεστική».

Απαιτείται ένας πολιτικός χειρισμός και μια πολιτική απόφαση, «για να είσαι μέσα στο πνεύμα του προγράμματος και όχι στην τρέλα του», είπε και κατέληξε, μιλώντας στον Σκάι: «Νομίζω ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση».

Η κυβέρνηση έκανε τα εύκολα δύσκολα και τώρα έχει χαθεί το momentum προκειμένου η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και ακολούθως να βγει στις αγορές, για να επιστρέψουμε στο 2014, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.