Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με τροπολογία διαγραφή προστίμων σε δημάρχους, περιφερειάρχες

21/12/16 • 12:42 | UPD 21/12/16 • 12:42

Βροχή τροπολογιών σήμερα στην Βουλή καθώς είναι η τελευταία ημέρα εργασιών  της Ολομέλειας για το 2016. Πολλές μάλιστα από αυτές φαίνεται να έχουν έντονο το ρουσφετολογικό στοιχείο.    

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θαλερίτη, Σπύρος Λάππας και Αναστάσιος Πρατσόλης προτείνουν την διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες και λοιπούς αιρετούς των ΟΤΑ λόγω παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας.

Αφορά πρόστιμα από 1.000 εως 10.000 ευρώ για τα αδικήματα της μη τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων κατά την προεκλογική περίοδο, ανάρτησης δαπανών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών κ.α.

Με άλλη τροπολογία που υπογράφεται από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα ζητά παράταση για 12 μήνες του νόμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων.

Αναφορικά με τις υπουργικές τροπολογίες ξεχωρίζουν:

Ρύθμιση που αλλάζει τον υπολογισμό του τιμήματος απόκτησης μετοχών του ΑΔΜΗΕ. Ειδικότερα, ορίζεται ότι το τίμημα για το 25% της εταιρείας θα προσδιοριστεί από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Παράταση για ένα επιπλέον έτος το «πάγωμα» του ειδικού τέλος ταφής αποβλήτων (35 ευρώ ανα τόνο) για τους ΟΤΑ.

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας αλλάζει τα ανώτατο όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ και τροποποιείται η ρύθμιση για την εφαρμογή του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής – clowback- και του rebate.