ΝΔ: Οι 913.044 εγγεγραμμένοι άνεργοι αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από το 2012 έως σήμερα

21/12/16 • 12:14 | UPD 21/12/16 • 12:14

Για αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ με αφορμή τα στοιχεία του Νοεμβρίου κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παραθέτουν οι 913.044 εγγεγραμμένοι άνεργοι που αναζητούν εργασία – αν σε αυτούς προστεθούν και όσοι δηλώνουν ότι δεν αναζητούν εργασία, ο αριθμός ξεπερνά το 1 εκατομμύριο – αποτελεί αρνητική επίδοση για έναν μήνα από τον Ιούλιο του 2012 βάσει των στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ.

«Όλοι οι δείκτες και κάθε μέγεθος της οικονομίας επιβεβαιώνουν συνεχώς τις βαθιές πληγές που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και την οικονομία» τονίζουν στην ανακοίνωσή του οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές.

«Ειδικά στην αγορά εργασίας οι αρνητικές επιδόσεις δεν έχουν τέλος! Η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ μηνός Νοεμβρίου, παρουσιάζει ακόμη ένα νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία. Πιο συγκεκριμένα το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία εκτοξεύτηκε στα 913.044 άτομα. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση όλων των εποχών!» συμπλήρώνουν και καταλήγουν:

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι άνεργοι και εργαζόμενοι αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της εξαπάτησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».