Αποκαλύψεις Βενιζέλου: Ο Σόιμπλε πρότεινε «δελτίο» αναλήψεων έως οκτώ ευρώ τη μέρα

20/12/16 • 17:45 | UPD 20/12/16 • 17:45

«Δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα και επιστροφή στις συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο της κατοχής «ονειρευόταν» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, το εφιαλτικό σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περιελάμβανε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με τη χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να σηκώνουν από τις τράπεζες έως οκτώ ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν έως την πλήρη κατάρρευση και το τύπωμα του εθνικού νομίσματος.

«Ο κύριος Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κύριο Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος συνεχίζοντας «Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.