Έφτασε στην Κρήτη ο Τσίπρας – «Μηχανή παραγωγικής ανασυγκρότησης το νησί»

20/12/16 • 11:56 | UPD 20/12/16 • 11:56

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” έφτασε λίγο μετά τις 10.30 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργούς του, ξεκινώντας έτσι τη διήμερη περιοδεία του σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναχώρησε για την Περιφέρεια Κρήτης, απ’ όπου ξεκίνησε κατευθείαν τις επαφές του στο νησί με πρώτη αυτή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νησί ως μηχανή παραγωγικής ανασυγκρότησης ενώ έκανε λόγο και για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που πρέπει να συνδεθούν με τον τουριμό.

Τόνισε, επίσης, ότι η Κρήτη είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ η πολιτική βούληση που υπάρχει είναι να ξεκινήσουν ο ΒΟΑΚ και το ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου, το αεροδρόμιο Καστελίου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, ακόμη, ότι μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει το έργο του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Δήμο Ηρακλείου, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και από εκεί θα μεταβεί στη Μεσαρά, όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεία κλίμακιο υπουργών αποτελούμενο από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή, Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Σπίρτζη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.