Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει την… Εθνική Ελλάδος

20/12/16 • 08:33 | UPD 20/12/16 • 08:33

Τη στήριξή του στους εργαζόμενους και «στην Ελλάδα που ξυπνά νωρίς» θα δηλώσει με στοχευμένες επισκέψεις του τις ημέρες των γιορτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που κινείται κανονικά σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου, συνεχίζει την προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ σχεδιάζει και το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο, όπως έχει ξεκαθαρίσει, δεν θα αποτελείται μόνο από πολιτικά πρόσωπα.

«Η δική μου δουλειά», τόνισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους φορείς του Εβρου, «είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε υπουργούς αλλά και σε γενικούς γραμματείς. Θα επιλέξω τους καλύτερους. Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα, την επόμενη μέρα, στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδος. Αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω. Ολοι αξιολογούνται. Ολοι κρίνονται. Κανείς δεν είναι αλάθητος».

Οπως αναφέρει στις κλειστές συσκέψεις με το στενό επιτελείο του στην οδό Πειραιώς, η αξιοκρατία είναι ο κεντρικός άξονας της λογικής του για την επόμενη μέρα, ενώ το βάρος θα πέσει στη στήριξη της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων, η οποία σήμερα υπονομεύεται από την κυβέρνηση.

«Εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε φωναχτά και χωρίς αστερίσκους ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, την παραγωγή πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Να δημιουργήσουμε σταθερές και καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες η οδός Πειραιώς και με αφορμή τα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Τη στιγμή που η καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δυσκολεύει και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και ικανότητα να επανεκκινήσει την οικονομία», σημείωνε σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το στέλεχος του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, οι οποίες παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 6,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 65% από τις αρχές του 2015, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. «Και αυτό παρά το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από τον Ιούλιο, αφού η κυβέρνηση δημιουργεί, ταυτόχρονα, νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες», τόνιζε ο ίδιος.

«Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς», δήλωνε ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι η «εσωτερική στάση πληρωμών» θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας της νέας καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Τα πυρά της οδού Πειραιώς συγκέντρωσε και ο Νίκος Παππάς που προσπάθησε να μιλήσει για άλλη μια φορά για «εκλεκτικές συγγένειες» της Ν.Δ. με «το κόμμα του κ. Σόιμπλε», λόγω της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον «μποναμά» Τσίπρα.

«Ο πολιτικός – σύμβολο της διαπλοκής επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επανήλθε. Αφού ταλαιπώρησε τη χώρα και τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού κλάδου, με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του, οι οποίες ναυάγησαν, τώρα επιστρατεύεται ξανά από τον κ. Τσίπρα. Προφανώς, γιατί στην γκεμπελική προπαγάνδα είναι ασυναγώνιστος. Ας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας Ελληνας που να πιστεύει τα ψέματά του», επισημαινόταν σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Γιώργος Δ. Ευθυμίου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου