Τζανακόπουλος: Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές

19/12/16 • 10:06 | UPD 19/12/16 • 10:06

«Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ να συμβάλλει στην στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση, και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις και δίνοντας απαντήσεις σχετικά και με τα σενάρια των εκλογών, ξεκαθάρισε: «Ο Πρωθυπουργός κάνει περιοδείες για να ακούσει προβλήματα και να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές. Όμως οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού του. Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών. Ευελπιστούμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από τα Μνημόνια και τις επιτροπείες. Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές».

Επιχειρώντας, παράλληλα, να εξηγήσει τη σφοδρή επίθεση του Μαξίμου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι άλλαξε στάση μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί «αμέσως μετά το ερώτημα από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ που οδήγησε στην εξέταση των θεσμών για το μποναμά Τσίπρα, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε πλήρως και άμεσα».

Σχολιάζοντας, δε, τη στάση του «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία της Πέμπτης από τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια στάση για μικροπολιτικούς λόγους που προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αξιολόγηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί δεν ήταν προβληματική η καταψήφιση του κοινωνικού μερίσματος Σαμαρά το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι τότε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το να μοιράσει χρήματα το 2014 από το πλεόνασμα του 2013 ενέγραψε τις δαπάνες στο 2014 εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα.

Για το ενδεχόμενο εκλογών επέμεινε ότι «δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού μας». «Έχουμε πει ότι δεν θα διακινδυνεύσουμε τον προγραμματισμό για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την έξοδο της αγοράς το 2018. Ακόμα και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερεί δεν είναι σε καμία περιπτωση στην πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε εκλογές» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλυψε, τέλος, πλήρως υπουργούς και βουλευτές για δηλώσεις τους όπως αυτές του Κώστα Ζουράρι για τον κίνδυνο απώλειας νησιών, λέγοντας ότι «στον καθημερινό λόγο μπορεί να πει κάτι που δεν ήθελε. Τέτοιες δηλώσεις δεν δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα».