ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

Εκλογές και δημοψήφισμα στα σενάρια… ηρωικής εξόδου

19/12/16 • 08:57 | UPD 19/12/16 • 09:06

Βαθιά βουτιά στον ασφυκτικό χωροχρόνο του πρώτου εξαμήνου του 2015 πραγματοποιούν πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά και τα… βράχια που υψώθηκαν μπροστά στα αφηγήματα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το Βερολίνο και το δρόμο προς τους θεσμούς που υπέδειξε εμφατικά προς τον κ. Τσίπρα η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, η Ηρώδου Αττικού βιώνει εκ νέου συνθήκες πολιτικής απομόνωσης, όσο στο εσωτερικό της χώρας η λαϊκή δυσαρέσκεια συνεχίζει να κυμαίνεται σε επίπεδα-ρεκόρ.

Οσο οι κυβερνητικοί αναζητούν διακαώς έναν… έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της χώρας, προκειμένου αυτός να παρουσιαστεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συμπολίτευσης αλλά και στους πολίτες ως μια κάποια επιτυχία, είναι εμφανές πως οι κυβερνητικές παλινωδίες είναι αυτές που κρατούν δεμένα τα σχοινιά της αξιολόγησης.

Οσο, δε, η γερμανική πλευρά παραμένει αμετακίνητη στη θέση της, η Ευρώπη εισέρχεται σε χρονιά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων και ο πρωθυπουργός χάνει ακόμα και τους τελευταίους συμμάχους του, η φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στην κάλπη όχι μόνο δεν δαμάζεται από τις αναφορές κορυφαίων στελεχών, αλλά σε αυτήν έρχονται να προστεθούν ακόμα και σενάρια για μοτίβο Ιουλίου 2015 και δημοψήφισμα.

Το άγχος, μάλιστα, της Ηρώδου Αττικού αποτυπώνεται ξεκάθαρα ακόμα και στο συνεχές ανέβασμα των τόνων έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, με την τακτική της πόλωσης να παραπέμπει ευθέως στις… τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου