Διάψευση μέσω ανακοίνωσης

Υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει συμφωνία για ομαδικές απολύσεις

18/12/16 • 22:17 | UPD 18/12/16 • 23:12

«Κανένα «πράσινο φως» δεν έχει δοθεί για τις ομαδικές απολύσεις, ούτε έχουν καταπατηθεί οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης», αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του, διαψεύδοντας δημοσίευμα περί συμφωνίας με τους δανειστές για τις ομαδικές απολύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα ήθελε να επισημάνει τα εξής: Προφανώς ο συντάκτης της εφημερίδας «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» πάσχει από βαριάς μορφής αχρωματοψία.

Κανένα «πράσινο φως» δεν έχει δοθεί για τις ομαδικές απολύσεις, ούτε έχουν καταπατηθεί οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Είναι τόσο ευφάνταστο το δημοσίευμα που ο συντάκτης ανακαλύπτει μία »δήθεν συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών λίγο πριν φύγουν τα ανώτατα κλιμάκια των δανειστών από την Αθήνα.

Είναι γνωστό ότι ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τα ανώτατα κλιμάκια την τελευταία εβδομάδα- δεν θα μπορούσε εξάλλου να συμβεί αυτό καθώς η υπουργός Εργασίας βρισκόταν στο Βερολίνο.