Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας δίνει ψίχουλα και ετοιμάζεται για απόδραση

18/12/16 • 07:00 | UPD 18/12/16 • 07:00

Απόδραση από τη σκληρή πραγματικότητα δείχνουν οι κινήσεις του πρωθυπουργού, εκτιμά, στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι κ. Τσίπρας «ανήμπορος να διαχειριστεί τα βάρη του 3ου Μνημονίου, προσπαθεί να δώσει κάποια ψίχουλα, ώστε να πάει σε εκλογές».

Ο κ. Πλακιωτάκης καλεί τον πρωθυπουργό να πει το τι έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει με τις υπογραφές του για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και υποστηρίζει ότι οι δανειστές θα αποδεχθούν τη μείωση που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η Ν.Δ. έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση εξόδου από την κρίση, την ώρα που οι εταίροι έχουν κουραστεί από τους «αριστερίστικους ακτιβισμούς του κ. Τσίπρα».

Ως τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ., πώς σχολιάζετε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο;

Αξιολογώντας τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη Νίσυρο, διαπιστώνω ότι ο πρωθυπουργός διακατέχεται από το σύνδρομο του παλιμπαιδισμού. Εμφανίζεται ως έφηβος που προσπαθεί να κάνει την προσωπική του επανάσταση απέναντι στους κηδεμόνες του, τον κ. Σόιμπλε και την κ. Μέρκελ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η εξαγγελία του κ. Τσίπρα για τη ρήτρα νησιωτικότητας έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα κατά την αναθεώρηση του 2001 και θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2013. Επίσης, ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη μείωση του ΦΠΑ, όταν ο ίδιος άνθρωπος πριν από λίγους μήνες είχε προβεί στην αλόγιστη αύξησή του.

Το 60% των πολιτών σε πρόσφατη μέτρηση θεωρεί προεκλογικές τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. Εσείς συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Συμμερίζομαι απόλυτα αυτή την άποψη. Ο κ. Τσίπρας, ανήμπορος να διαχειριστεί τα βάρη του αχρείαστου 3ου Μνημονίου που μας φόρτωσε, προσπαθεί να δώσει κάποια ψίχουλα για να βελτιώσει την ήδη καταρρακωμένη εικόνα του, ώστε να πάει σε εκλογές και να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Οι όλες κινήσεις του πρωθυπουργού δείχνουν απόδραση από τη σκληρή πραγματικότητα.

Μετά τις παροχές Τσίπρα, οι δανειστές έστειλαν το μήνυμα ότι παγώνει ή θα καθυστερήσει η ρύθμιση για το χρέος. Θα πρέπει να τις πάρει πίσω;

Θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει τίποτα πίσω, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα γελοιοποιηθεί. Για ακόμη μία φορά ακολουθεί μια επικίνδυνη πολιτική ερήμην του ελληνικού λαού. Αψηφά τα συμφέροντα και το μέλλον της χώρας και διαμορφώνει ένα σκηνικό πολέμου με τους δανειστές για να εμφανιστεί ως επαναστάτης, μπας και κερδίσει κάποιους ψηφοφόρους, οι οποίοι εδώ και καιρό τού έχουν γυρίσει την πλάτη.

Οι θεσμοί, από την πλευρά τους, δεν πρέπει να αναθεωρήσουν και τις δικές τους απόψεις; Ειδικά στο ζήτημα της φορολογίας…

Σημασία δεν έχει τι πρέπει να κάνουν οι δανειστές μας. Αυτοί κοιτάζουν το συμφέρον τους. Σημασία έχει τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της χώρας και την ομαλή της πορεία στο μέλλον. Το θέμα είναι να μας πει ο κ. Τσίπρας το τι έχει δεσμευτεί με τις υπογραφές του να υλοποιήσει. Αν αληθεύει το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί από τον Ιούνιο του 2016 πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη χώρα και ο κ. Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος πρωθυπουργός.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

gefthimiou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής