Αμανατίδης: Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

17/12/16 • 14:43 | UPD 17/12/16 • 14:43

Στο Ελληνορωσικό φόρουμ που διοργανώθηκε στη Λάρισα στο πλαίσια της αδελφοποίησης της θεσσαλικής πόλης με τη Ρωσική πόλη Ανάπα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας και των δεσμών που υπάρχουν, λέγοντας πως το φετινό αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδας- Ρωσίας, αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επικαιροποιηθούν οι κοινοί δεσμοί των δύο χωρών.

«Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του έτους και αποτιμώντας την κοινή αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική αναφορά στις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται, αλλά και στην υπογραφή σειράς Μνημονίων μεταξύ αρμόδιων φορέων σε ποικίλους τομείς όπως της Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας, λέγοντας πως αυτές οι πρακτικές «αποδεικνύουν την ισχυρή βούληση για πραγματικές συνέργειες».