Αλαβάνος για Τσίπρα: Να μάθεις τα νησιά- Μόνο πιωμένος τα λες διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος)

16/12/16 • 20:51 | UPD 16/12/16 • 20:51

Ένα ιδιαίτερα «καυστικό» σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα συζητηθεί πολύ και ποικιλοτρόπως εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του «Σχεδίου Β’» Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στο ραδιόφωτο του Alpha και με αφορμή το λάθος του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μάθει και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».

Ωστόσο, πέρα από το… ιοβόλο σχόλιο, ο κ. Αλαβάνος άσκησε έντονη πολιτική κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα».

Όσον αφορά, δε, στη σύγκρουση κυβέρνησης-ΔΝΤ, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β’» σημείωσε δηκτικά ότι «είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν κι αυτοί. […] Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και “τραβάει το αυτί” στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».

Τέλος, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει κανέναν δισταγμό» σημείωσε με νόημα ότι «δεν πιστεύω στην “τσαμπουκαλίδικη” πολιτική. Για να σε σεβαστεί ο αντίπαλός σου δεν πρέπει να “πουλάς κορδέλες”, αλλά να έχεις μια σταθερή στάση».