Δένδιας: Mας εγκαλούν για το «παρών» εκείνοι που καταψήφισαν το κοινωνικό μέρισμα

16/12/16 • 17:52 | UPD 16/12/16 • 17:52

Απάντηση σε υψηλούς τόνους, στις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και με αιχμή την κριτική για το «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, τόνισε ότι η κυβέρνηση «βρίσκει πέπλο συκής» για τα όσα πράττει, κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

«Ό,τι και να γίνει, άλλη είναι η κυβέρνηση, αυτοί φταίνε. Εμείς, λοιπόν, καταργήσαμε το ΕΚΑΣ; Από την 1η του Ιανουαρίου 2017, η προηγούμενη κυβέρνηση το κατήργησε; Τις υπουργικές αποφάσεις που θα υπογραφούν για την κατάργηση, η προηγούμενη κυβέρνηση θα τις υπογράψει και θα τις υλοποιήσει; Θα περικόψετε 430 εκατομμύρια το 2017» ανέφερε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Απέναντι σε κείνα που εγκάλεσε η κυβέρνηση την αξιωματική αντιπολίτευση, για την στάση της στην ψηφοφορία της τροπολογίας για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Δένδιας, σε έντονο ύφος, είπε: «Ο τελευταίος, στον οποίο θα απολογηθούμε τι ψηφίζουμε, είναι αυτή η κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή, δημοσκοπικά, καταγράφει κάτι λίγο πάνω από 10%» και εξήγησε πως η ΝΔ ψήφισε «παρών» γιατί «η κυβέρνηση μας εξαπάτησε».

«Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός εδώ, ο οποίος θυμίζω, στην παροχή βοήθειας το 2014 τι είχε εξεμέσει εναντίον τότε του κ. Σαμαρά και εναντίον της τότε κυβέρνησης, αυτός, ο ίδιος πρωθυπουργός, δεν αποκάλυψε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι δεν έχει καν ούτε κατανόηση, ούτε ενημέρωση με τους εταίρους της χώρας και έθεσε σε πλήρη διακινδύνευση τη διαπραγμάτευση, την οποία ο ίδιος ο υπουργός του, των Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, είπε ότι αν δεν τελειώσει στις 5 Δεκεμβρίου, είναι καταστροφή» ανέφερε.