Κικίλιας: Η ΝΔ θα ψηφίσει «ναι» στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

16/12/16 • 13:14 | UPD 16/12/16 • 13:16

«Ναι» θα ψηφίσει στην επικείμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον Real Fm τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση σε αυτή τη ρύθμιση, αλλά προκαλεί λίγο το ότι με την καταστροφική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ειδικά του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους και τώρα έρχεται εκ των υστέρων να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο από τη Νίσυρο -δεν είδα να πηγαίνει ο κ. Πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη ή τη Χίο- ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα επίπεδα που ήταν. Θα ψηφίσουμε “ναι” σε αυτό, το είχαμε πει εκ των προτέρων».

Σχετικά με το αν θεωρεί πως βρισκόμαστε μπροστά σε πρόωρες εκλογές είπε: «Νομίζω ότι ούτε στο ίδιο το μυαλό του Πρωθυπουργού δεν είναι ξεκάθαρο αυτό. Από τη μία, διά του υπουργού Οικονομικών εκβίασε με εκλογές πριν από λίγες μέρες, στο Eurogroup και εδώ εσωτερικά οι κινήσεις που κάνει κι η παροχολογία από νησί σε νησί, από περιοδεία σε περιοδεία, αυτό δείχνουν και από την άλλη, ήρθε στον προϋπολογισμό μέσα στη Βουλή και είπε ότι εγώ θα πάω τη χώρα μέχρι το 2019, ούτε μία μέρα νωρίτερα».