Λεβέντης: Δε δίνουμε συναίνεση αλά καρτ-Απέχουμε από την ψηφοφορία

15/12/16 • 16:35 | UPD 15/12/16 • 16:35

Την αποχώρηση της Ένωσης Κεντρώων από την ψηφοφορία για τον «μποναμά» Τσίπρα ανακοίνωσε ο Βασίλης Λεβέντης λέγοντας προς την κυβέρνηση «η συναίνεση δεν είναι αλα κάρτ. Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία πως «εγώ ζητώ συναίνεση από την πρώτη στιγμή. Τότε ο Τσίπρας μου είπε ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Αφού μπορείτε μόνοι σας γιατί ζητάτε την βοήθεια των άλλων; Βγάλτε το φίδι μόνοι σας. Όταν είναι εύκολα πάτε μόνοι και όταν έρχονται οι φωτιές ζητάτε βοήθεια;».

«Μας ζητά ο πρωθυπουργός να ψηφίσουμε τι; Αυτά που ο ίδιος έκανε; Και που ξέρω τι έκανε;» τονίζοντας «Θέλετε την συναίνεση αλά καρτ την ώρα που σας συμφέρει».

«Θέλατε να δώσετε λεφτά στους φτωχούς; Είναι φτωχοί αυτοί; Μπορεί κάποιος να έχει σύνταξη 600 ευρώ και εισοδήματα από ενοίκια. Γιατί δεν βάλατε εισοδηματικά κριτήρια; Το ύψος της σύνταξης δεν βαθμολογεί πάντα το ύψος του πλούτου» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο περιεχόμενο της τροπολογίας.

Μετανιωμένος για τη στήριξη στην κυβέρνηση είπε πως « η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην απλή αναλογική, γιατί όποιος την πιστεύει έχει πνεύμα συναίνεσης.»

Κλείνοντας, επέκρινε την κυβερνητική πλειοψηφία επισημαίνοντας πως «στηρίζεται σε βουλευτές που δηλώνουν πως αν μας πάρουν τα νησιά δεν χάθηκε και τίποτα. Που λένε για τις σημαίες και για την Χρυσή Αυγή. Με τέτοιους βουλευτές κρατά ο Τσίπρας την κυβέρνηση».