Σε λεκτική αρένα μετατράπηκε η συζήτηση

Χαμός στην Βουλή: Αδωνις: «Κότα λειράτη, αρχιγαϊδούρι!» – Πολάκης: «Είσαι πιστό σκυλί του Σόιμπλε!» [βίντεο]

15/12/16 • 15:08 | UPD 15/12/16 • 16:12

Χαμός έγινε στην Βουλή με τους Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη να απευθύνονται ο ένας στον άλλον με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη, ρωτώντας τον αν είναι με τον Σόιμπλε ή με τους συνταξιούχους και αναφέρθηκε και σε «ραβασάκια» στο υπουργείο Υγείας: «Σε βαστάνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τα ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου. Εκεί που έφτυνες. Είσαι το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε από αυτά που έχει στην αυλή του». Και συνέχισε: «Δημιούργησες χρέη 30 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία και έχεις το θράσος και κουνάς το δάχτυλο. Με ποιον είσαι; Με την ελληνική κυβέρνηση ή με τον Σόιμπλε; Και άσε τα σάπια. Εμένα δεν με βαστάει κανένας, εσένα σε βαστανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τα ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου για να σε λιβανίζουν ότι είσαι ο καλύτερος υπουργός».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πήρε αμέσως τον λόγο επί προσωπικού, φωνάζοντας του ότι «ή θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια για τα οποία λες ή θα πας στα δικαστήρια. Τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου. Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία σου, θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ, παλιοψεύταρε κρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι».

Ο βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε φάκελο που έχει έρθει στη Βουλή προκειμένου να αρθεί η ασυλία του Παύλου Πολάκη, λέγοντάς του «για να σε δω, για τον φάκελο που έχει στείλει η εισαγγελέας εναντίον σου. Κότα λειράτη ο Πολάκης. Δεν τη γλιτώνεις με τίποτα για να κλείσω. Κρύβεσαι πίσω από το μουστάκι σου, σε εμένα δεν μπορείς να κρυφτείς».

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι όποιος παραβιάζει μια συμφωνία στην κοινώς ομιλούμενη γλώσσα λέγεται απατεώνας και μίλησε για κότες λειράτες:

«Οποιος παραβιάζει μια συμφωνία στην κοινώς ομιλούμενη γλώσσα λέγεται απατεώνας. Η συμφωνία που υπογράψατε λέει ότι όταν το πλεόνασμα θα είναι μόνιμο και όχι ευκαιριακό σε συμφωνία με τους θεσμούς, μπορείτε να μοιράσετε το 30% του πλεονάσματος. Δεν τηρήσατε τη συμφωνία. Δεν είναι απατεώνας κάποιος που δεν τηρεί την συμφωνία; Οταν το Σάββατο έλεγε ο Τσιπρας ότι δεν θα του πει κανένας πώς θα μοιράζει πλεόνασμα, δεν ήξερε τη συμφωνία που είχε υπογράψει τον Ιούνιο; Ο Τσίπρας κορόιδεψε τη Βουλή, παραβίασε τη συμφωνία με τους ξένους. Και το έκανε αυτό όχι για να δώσει χρήματα στους αδύναμους, αλλά επειδή οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν πολλές μονάδες πίσω.  Επέλεξε για ακόμη μια φορά το ατομικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον της χώρας. Ο Βαρουφάκης σας είπε Σοϊμπλάκια και είπε ότι ο Τσίπρας ήταν ο χρήσιμος ηλίθιος του Σόιμπλε. Εσείς είστε που παίζετε το παιχνίδι του Σόιμπλε, εσείς παραβιάζετε τη συμφωνία, πλήττετε το κύρος της χώρας, φέρνετε την Ελλάδα σε θέση αδυναμίας και αύριο θα έρθετε να φέρετε χειρότερα μέτρα στο Κοινοβούλιο. Ο Πολάκης είναι κότα λειράτη. Ελεγε «όχι» και ότι τα «όχι» είναι για τους λεβέντες και τα «ναι» για τις κότες. Μετά το δημοψήφισμα, ψήφισε «ναι» στο τρίτο μνημόνιο. Τους Κρητικούς τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες».

«Επίθεση» Μανωλίδου σε Πολάκη

Άμεση ήταν η απάντηση της Ευγενίας Μανωλίδου στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, προς υπεράσπιση του συζύγου της.

«Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για όσα ψεύδη ακούστηκαν σήμερα» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter και αναρωτήθηκε: «Τώρα εμπλέκουν και συζύγους; Ντροπή τους. Άντρες είναι αυτοί»;

 

Copy link
Powered by Social Snap