Σουλτς: Αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα από τις εξαγγελίες Τσίπρα

15/12/16 • 12:32 | UPD 15/12/16 • 12:32

Συνάντηση διάρκειας 40 περίπου λεπτών με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ.Σουλτς συμφώνησε στο ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% συν 1%, και συντάχθηκε με τη «γραμμή» του επιτρόπου Μοσκοβισί. Εξέφρασε δε την άποψη ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα γι’ αυτούς τους λόγους που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά τη θέση ότι «είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, τα μέτρα στήριξης που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι «είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση για το καλό όλης της Ευρώπης σε μία περίοδο αβεβαιότητας το συντομότερο» και τάχθηκε υπέρ ενός συμβιβασμού για 2,5% πρωτογενές πλεόνασμα συν 1% για την ανάπτυξη.

Κάλεσε δε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποφασίσει , υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και λέει «όχι» σε νέα μέτρα και παραμένει αμετακίνητη στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.