Αυτή θα είναι η στάση της αντιπολίτευσης στις παροχές Τσίπρα

15/12/16 • 12:22 | UPD 15/12/16 • 14:01

Λίγα ερωτηματικά παραμένουν ακόμη αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει η αντιπολίτευση κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για το έκτακτο βοήθημα που ανακοινώθηκε πως θα δοθεί στους συνταξιούχους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει «παρών»Η Δημοκρατική Συμπαράταξης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού αποφλασισε να υπερψηφίσει την τροπολογία, αλλά θα καταγγείλει ανοιχτά τον πρωθυπουργό για ιδεοληψίες και εμμονές.

Ανώτατο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στο koolnews.gr, δήλωσε πως θα ψηφίσουν «ναι», ωστόσο θα το κάνουν «βρίζοντας, με βαριά καρδιά, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό του Τσίπρα» συμπληρώνοντας πως «η ακραία πολιτική λιτότητας του κ Σόιμπλε οδηγεί την Ευρώπη σε αδιέξοδα. Και οι εμμονές του κ Τσιπρα την χώρα & τους πολίτες σε τέλμα. Εμείς λεμε ούτε Τσιπρας ούτε Σόιμπλε. Αλλα λεμε ναι σ αυτο το έστω και μικρό επίδομα το οποιο παίρνει απο την αλλη τσέπη ο κ Τσιπρας».

Το ΚΚΕ αναμένεται να ψηφίσει «ναι», ενώ το Ποτάμι αποφάσισε την αποχή από την ψηφοφορία.

Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η στάση που θα κρατήσουν στην Ένωση Κεντρώων. Ανώτερη κομματική πηγή δήλωσε στο koolnews.gr: «Δύσκολο το ναι, εξίσου δύσκολο το όχι, προσανατολιζόμαστε προς το παρών, αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί τελική απόφαση».