Φάμελλος: Αν όλοι στηρίξουν την πρότασή μας θα συζητάει κανείς για εκλογές;

15/12/16 • 11:40 | UPD 15/12/16 • 11:41

Την πεποίθηση πως οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα, εξέφρασε μέσω τους ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μάλιστα διερωτήθηκε αν θα ζητάει κάποιος εκλογές σε περίπτωση που όλα τα κόμματα στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Διευκρίνισε πάντως προς «Η πολιτική λύση είναι προς όφελος και των Ελλήνων και της Ευρώπης… Το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας ανοίγει μια συζήτηση που δεν ευνοεί ούτε καν την Ευρωζώνη και προκαλεί τρανταγμούς σε μια ευαίσθητη εποχή για την Ευρώπη ενισχύοντας φοβίες και εθνικισμούς… Εμείς θα γυρίσουμε στη λογική της Ευρώπης των κοινωνιών».

«Περισσότερο μετρά η άποψη των Ελλήνων», δήλωσε εξάλλου αναφερόμενος στις αντιδράσεις των θεσμών στο πακέτο Τσίπρα.

«Πιστεύουμε στο πολιτικό επίπεδο, όχι στο επίπεδο των λογιστών» ανέφερε δε ο κ. Φάμελλος παραπέμποντας στις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

«Προτιμούμε να συνομιλεί με την κοινωνία και με την κυβέρνηση η ΝΔ παρά με το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας» σχολίασε ακόμη ο υπουργός βάλλοντας κατά της μείζονος αντιπολίτευσης. «Προφανώς και θα στηρίξουμε την κοινωνία σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα αν δεν το αποφασίσουν» ανέφερε.