Άδωνις προς κυβέρνηση: Έχετε γίνει τα «παιχνιδάκια» του Σόιμπλε

14/12/16 • 17:50 | UPD 14/12/16 • 17:50

Στην Βουλή μεταφέρονται, όπως είναι αναμενόμενο, οι «κλυδωνισμοί» από την απόφαση της Ευρωζώνης να «παγώσει» τα συμφωνηθέντα βραχυπρόθεσμα μέτρα, ως απάντηση στις εξαγγελίες Τσίπρα για τον χριστουγεννιάτικο «φιλοδώρημα».

Υπενθυμίζεται ότι στο Κοινοβούλιο συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το κοινωνικό μέρισμα, στο οποίο έχει προστεθεί τροπολογία, που εξειδικεύει τον τρόπο χορήγησης του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους.

Η επίμαχη τροπολογία συγκέντρωνε την ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με παρέμβασή του στην συζήτηση, είπε: «Είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε για ό,τι συζητείται εκτός αίθουσας. Έχουμε την αίσθηση ότι κοροϊδεύετε κόσμο. Βάζετε τη Βουλή να ψηφίσει και την καλείται να ξεψηφίσει», για να προσθέσει: «Πρέπει να διευκρινίσει η κυβέρνηση πριν τις ψηφοφορίες και το ζήτημα που αφορά στην τροπολογία για το εφάπαξ, αλλά και για το αν έχετε ή όχι συμφωνήσει για δέκα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα».

«Ξέρετε τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης την πλειοψηφία. «Ξαναβλέπουμε το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015» συμπλήρωσε.

«O ESM παγώνει την ρύθμιση για το χρέος. Εμείς ως ΝΔ είπαμε ότι ψηφίζουμε την ρύθμιση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη. Άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο να το κάνεις με τρόπο που εκθέτει συνολικά την χώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας, δε, στην κυβέρνηση, που επιχειρεί να ταυτίσει την αντιπολίτευση με την Τρόικα, είπε: «Το ποιος είναι με την Τρόικα αποδείχθηκε. Επίσης, ο Βαρουφάκης μας αποκάλυψε ότι ο κ. Σόιμπλε του είπε ότι είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο 2014 να διώξει την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί θα έβγαζε την χώρα από τα μνημόνια. Εσείς είστε εκπρόσωποι των δανειστών που μας φορτώσατε τον «κόφτη», το υπερταμείο και τόσα άλλα. Μας φορτώσατε με ψέματα, για να πάρετε την εξουσία και να γίνεται τα παιχνιδάκια του Σόιμπλε».

Copy link
Powered by Social Snap