Περνά η… γραμμή Τσίπρα: Και το Μαξίμου διαχωρίζει Λέσβο και Μυτιλήνη [εικόνες & βίντεο]

14/12/16 • 10:58 | UPD 14/12/16 • 11:00

Η πρεμούρα να εκλαϊκεύσει τα μέτρα για τα νησιά που εξήγγειλε από την Νίσυρο ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε το Μαξίμου σε μια ακόμα γκάφα… ολκής.

Για δεύτερη φορά λοιπόν η Λέσβος και η Μυτιλήνη έγινα δύο διαφορετικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, σε non paper που διένειμε το Μαξίμου για τα μέτρα ελάφρυνσης των νησιών που εξήγγελλε ο Αλέξης Τσίπρας, στο σημείο 21 ανέφερε:

«Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση».
Αρκετές ώρες αργότερα, κάποιος εντόπισε την γκάφα και εστάλη ορθή επανάληψη:

21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

 

Δεν είναι όμως, όπως είπαμε η πρώτη φορά που η Λέσβος και η Μυτιλήνη έγιναν δύο διαφορετικά νησιά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2015 όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν, από κοινού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, το νησί της Λέσβου.

Μια επίσκεψη που έμεινε αξέχαστη, (ειδικά στους χρήστες του Twitter οπού επικράτησε πανικός) από την δήλωση του πρωθυπουργού όταν αναφερόμενος στα νησιά που έχουν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές, έλεγε ότι σε αυτά συγκαταλέγονται η Λέσβος και η… Μυτιλήνη αλλά και τα άλλα νησιά!!!


Τότε, όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για ένα ακόμα γλωσσικό ολίσθημα του κ. Τσίπρα, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί -και, πιο συγκεκριμένα, ότι η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα της Λέσβου!

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, ένα χρόνο μετά, στο Μαξίμου επιμένουν στη… γραμμή Τσίπρα όπως είδαμε και από το non paper που διένειμε.

Copy link
Powered by Social Snap