ΣΥΡΙΖΑίικη θεωρία για τη σημαία: Οι σημαίες των πολιτών δεν είναι εθνικό σύμβολο

14/12/16 • 08:28 | UPD 14/12/16 • 08:28

Τις… θεωρίες τους περί της ελληνικής σημαίας αναλύουν στελέχη της Κουμουνδούρου, καθώς την οδό των πρωτοφανών δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, πορεύθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις απόψεις του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιρώνης προέβη σε μια ομολογουμένως περίεργη ως προς τη διατύπωσή της αναφορά, υποστηρίζοντας grosso modo πως… είναι άλλο πράγμα η σημαία που είναι στο ιστό δημόσια και άλλο η σημαία που αγοράζουμε ιδιωτικά, καθώς αυτή δεν καλύπτεται από τον όρο εθνικό σύμβολο.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά, και μη λαϊκίζουμε, ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώναμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός (North fm). «H σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία, δεν μπορούμε να λέμε ότι κάθε σημαία είναι σύμβολο γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο, είναι μια νομική διαφορά.

Αλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσιο και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη. Εγώ προσωπικά ως Γιάννης Τσιρώνης θα υπερασπιζόμουν ακόμη και αυτή τη σημαία, αλλά δυστυχώς ζούμε σε δημοκρατία, κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά και με πρώτη ευκαιρία προβαίνουν σε αυτές τις ασχημονίες, αλλά άλλο πράγμα να καταδικάσουμε πολιτικά τις ασχημονίες και άλλο να ποινικοποιούμε διαρκώς και με νόμους να προσπαθούμε να προστατέψουμε αυτό που προστατεύεται με την αξία μας και την ηθική μας. Ο πατριωτισμός μας φαίνεται από τις πράξεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης.

Ο Τζανακόπουλος

Ερωτηθείς για το σάλο που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου περί σύγκλισης με τη Χρυσή Αυγή και περί αποποινικοποίησης για το κάψιμο της σημαίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε ότι θέμα παραίτησής του δεν υπάρχει, καθώς εξέφρασε προσωπικές απόψεις, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός για αποποινικοποίηση για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος έχει δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τη δική του θέση. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα ήταν, είναι και θα είναι σαφής: Εχουμε πολιτική σύγκρουση, πολιτικό αγώνα, αν θέλετε πολιτικό πόλεμο με οποιονδήποτε συνεχίζει να υπερασπίζεται τις πιο σκοτεινές εποχές της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, συνεχίζει να υπερασπίζεται μια ιδεολογία μίσους, μια ιδεολογία εθνικιστική, μια ιδεολογία ακραία φασιστική, η οποία καταλήγει να είναι ιδεολογία πατριδοκάπηλη», επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφορικά με τις απόψεις Τσιρώνη σημείωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ένα νομικού χαρακτήρα σχόλιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

dgatsios@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου