Παππάς: Σε τρία χρόνια ξανά εκλογές

13/12/16 • 21:51 | UPD 13/12/16 • 21:51

Απαντήσεις για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα μέτρα έδωσε από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δηλώνοντας βέβαια αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα.

Ο κ. Παππάς παρευρισκόμενος στα εγκαίνια έκθεσης πολιτικής φωτογραφίας που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», τόνισε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα υπάρχει όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά άλλοι.
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το κλείσιμο της δεύτερης διαπραγμάτευσης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «είναι τρία χρόνια».

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά την «κόντρα» με το ΔΝΤ επ’ αφορμή των αξιώσεων για νέα μέτρα, υπενθύμισε πως «το ΔΝΤ βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή το ζήτησαν άλλοι. Χάριν της συμφωνίας η Ελλάδα αποδέχτηκε το αίτημα άλλων χωρών για την παρουσία του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία η οποία λειτουργεί, υπεραποδίδει ως προς τα έσοδα και ο κάθε θεσμός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με την παρουσία του ή μη.

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έχει δείξει ότι μπορεί να είναι συνεπής και ως προς την εφαρμογή του προγράμματος και ως προς την προστασία των κοινωνικά αδύναμων. Είναι ώρα ευθύνης για άπαντες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δε θα αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το κατά πόσο η οικονομία της χώρας μας μπορεί να «αντέξει» αξιώσεις για πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, όταν αυτό τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, έχει επιτευχθεί από μόλις τρία κράτη, εκτίμησε ότι «αργά ή γρήγορα θα ανοίξει μία συζήτηση όσον αφορά τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το Ελληνικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή λειτουργεί, γιατί είχε τα χαμηλά πλεονάσματα κι ένα παράλληλο πρόγραμμα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την προστασία των αδυνάμων».