ΚΚΕ: Δεν έχουν ημερομηνία λήξης τα βάρβαρα μέτρα

13/12/16 • 16:45 | UPD 13/12/16 • 16:45

Δεν θα έχουν τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών σχετικά με τα «πρωτογενή πλεονάσματα»

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, σκοπός αυτής είναι να συγκαλυφτεί πως κοινός παρανομαστής ΕΕ-ΔΝΤ- κυβέρνησης είναι η προώθηση όλων των απαιτήσεων του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους.

«Η αντιπαράθεση σχετικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων συγκαλύπτει ότι κοινός παρονομαστής όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνηση) -όποια θέση κι αν παίρνουν στο ζήτημα των πλεονασμάτων- είναι η προώθηση όλων των αντιλαϊκών απαιτήσεων του κεφαλαίου, τις οποίες βαφτίζουν “μεταρρυθμίσεις”.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα βάρβαρα μέτρα δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης στο τέλος του προγράμματος, το 2018, αλλά θα συνεχίσουν παραπέρα, έτσι ώστε να ικανοποιείται ο διαρκής στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Όσο για τον “έντιμο συμβιβασμό” που δήθεν επιδιώκει η κυβέρνηση, ο λαός θυμάται ότι την τελευταία φορά που τον επικαλέστηκε προέκυψε το 3ο μνημόνιο».