Τσίπρας σε επενδυτικούς φορείς της Νέα Υόρκης: Η Ελλάδα ξαναγεννιέται, επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης

13/12/16 • 09:04 | UPD 13/12/16 • 09:04

«Η Ελλάδα ξαναγεννιέται, επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης» ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους 1.200 εκπροσώπους επενδυτικών φορέων και επιχειρήσεων κατά την έναρξη των εργασιών του «18th Annual Capital Link Forum in New York-Invest in Greece», που αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα στην Βόρειο Αμερική.

Γράφει ο ανταποκριτής μας στην Νέα Υόρκη Πέτρος Κασφίκης 

Μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει μια αισιόδοξη νότα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα παρουσιάζει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μια θετική αναπτυξιακή πορεία, η οποία στηρίζεται στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος.
«Τώρα, όλοι οι επίσημοι θεσμοί προσδοκούν πλέον ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς 2.7% το 2017 και 3.1% το 2018. Σε αναγνώριση των προσπαθειών μας το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αποφάσισε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα πάντα με την συμφωνία του περασμένου Μαϊου και αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές εντός του 2017.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας ανανέωσε την πρόσκληση του στους εκπροσώπους των επενδυτικών φορέων λέγοντας «Η Ελλάδα ξαναγεννιέται. Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης. Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτή την επιλογή».

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο