Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Λαζαρίδη περί «σύγκλισης με τη Χρυσή Αυγή»

12/12/16 • 16:57 | UPD 12/12/16 • 16:57

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, στις οποίες τονίζει πως υπάρχει μια σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, και μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι», ο κ.Λαζαρίδης καυτηρίασε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου λέγοντας ότι «ούτε λίγο, ούτε πολύ (ο πρώην υπουργός) μας είπε ότι ας καίγεται η ελληνική σημαία.

Αυτές είναι λογικές και πρακτικές οι οποίες, οδηγούν ακριβώς σε αυτό το οποίο συμβαίνει, στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Βεβαίως θέλω να θυμίσω, ότι αυτό το οποίο λέει ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει γίνει ήδη πράξη. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Χρυσή Αυγή ήταν στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στο «Όχι» του δημοψηφίσματος».

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «Οι δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι για τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή συνιστούν πρόκληση» και προσθέτει: «Η ταύτιση του κινήματος των πλατειών και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με τη ΧΑ, όπως και η προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοναζιστική οργάνωση, παραπέμπουν στην αθλιότερη εκδοχή της ανυπόστατης θεωρίας των δύο άκρων, με την οποία πορεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όταν δεν προσπαθούσε να προσεταιριστεί νεοναζιστές μέσω του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου».

«Το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη είναι αυτός που ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας σε περίοπτη θέση στη ΝΔ, γνωστούς ακροδεξιούς σαν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη».