Κικίλιας: Ο κ. Τζανακόπουλος ας πάρει τον κ. Τσίπρα και να τον πάει στον καθρέφτη

12/12/16 • 16:33 | UPD 12/12/16 • 16:58

Αν ψάχνει ο κ. Τζανακόπουλος πρόθυμους, καλύτερα να πάρει τον κ. Τσίπρα και να τον πάει στον καθρέφτη», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ρ/σ «BHMA FM».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «υπέγραψαν και εκχώρησαν τον εθνικό μας πλούτο, την περιουσία μας για 100 χρόνια, αποδέχθηκαν πλεονάσματα 3,5 % σε ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα που θα δούμε πόσα χρόνια είναι και ναρκοθέτησαν την πορεία της χώρας».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο, στο 3ο μνημόνιο plus και θα τη βάλει τώρα φαρδιά πλατιά στο 4ο μνημόνιο.

«Άρα, η λέξη πρόθυμοι κανείς πρέπει να τη σκέπτεται δύο φορές όταν την εκστομίζει για την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ένα άλλο, διαφορετικό πολιτικό πλάνο και οικονομική πρόταση», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως το πλαίσιο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό αν κανείς – όπως είπε – παραδεχτεί ότι χρειάζεται μια συνολική ατζέντα εξόδου από την κρίση.

«Ένα εθνικό σχέδιο, επιθετικό σχέδιο, σχέδιο επιθετικών μεταρρυθμίσεων, εμπροσθοβαρές πλάνο, τέτοιο που θα μειώσει τις δαπάνες, θα μειώσει τη φορολογία, θα αυξήσει τις δουλειές που έχουν τόσο ανάγκη τα νέα παιδιά στη χώρα μας, και θα δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που η διαπραγμάτευση σε μορφές κανονικότητας και όχι ψευτοτσαμπουκά, θα έχουν αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

«Λέμε δεν μπορεί να παραχθεί άλλη πολιτική με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων όπως κάνει μόνιμα ο Τσίπρας και χρειάζεται να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας με επενδύσεις», συνέχισε, τονίζοντας πως «μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει επενδύσεις».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι δηλητηριάζει και διχάζει την ελληνική κοινωνία και πως «έχει βιώσει στο πετσί του ο Έλληνας τις διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Βαρουφάκη».