Μέγαρο Μαξίμου: Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους πρόθυμους κάνοντας εκλογές

12/12/16 • 13:01 | UPD 12/12/16 • 13:03

Σκληρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας την πως πυροδοτεί εκλογικά σενάρια.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως «Ενημερώνουμε   όσους   τροφοδοτούν   αυτά   τα   σενάρια   ότι   οι βουλευτές   της   κυβερνητικής   πλειοψηφίας   δεν   πρόκειται   σε   καμία περίπτωση   να   προστεθούν   σε   όσους   από   τη   ΝΔ   και   το   ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κυρίου Σόιμπλε».

Το non paper του Μεγάρου Μαξίμου έχει ως εξής: 

Η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους.

Παρά το γεγονός ότι ο  Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 την επόμενη κιόλας μέρα ο κυριακάτικος τύπος δημιούργησε μια φανταστική εικόνα, δίνοντας μάλιστα και ημερομηνίες εκλογών.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σκοπό να παραδώσει τη χώρα στις ορέξεις των προθύμων. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας.   Με ενδιαφέρον εξάλλου διαβάσαμε και διάφορα ευφάνταστα σενάρια για τον υποτιθέμενο κυβερνητικό σχεδιασμό για ψήφιση μέτρων που αφορούν την περίοδο  μετά  τη   λήξη του προγράμματος  με  αυξημένη πλειοψηφία.

Ενημερώνουμε   λοιπόν   όσους   τροφοδοτούν   αυτά   τα   σενάρια   ότι   οι βουλευτές   της   κυβερνητικής   πλειοψηφίας   δεν   πρόκειται   σε   καμία περίπτωση   να   προστεθούν   σε   όσους   από   τη   ΝΔ   και   το   ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του κυρίου Σόιμπλε.

Το λέμε λοιπόν για μια ακόμη φορά: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση   επιπλέον   μέτρων   και   η   κυβέρνηση   θα   κάνει   το αποφασιστικό  βήμα για  την  έξοδο της   χώρας  από  την  κρίση και  την επιτροπεία.