Θεοδωρικάκος: Προεκλογικές παροχές θυμίζουν οι εξαγγελίες Τσίπρα

10/12/16 • 11:18 | UPD 10/12/16 • 11:18

«Θυμίζουν προεκλογικές παροχές», λέει για τις προχθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο Τακης Θεοδωρικάκος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας πρώτα έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μείωσε το εισόδημά τους με τις αυξήσεις του ΦΠΑ και συνολικά της φορολογίας και τώρα -λέει- συμφώνησε νέες μεγάλες μειώσεις των συντάξεων.

Ενδιαμέσως ρίχνει «στάχτη στα μάτια» του κόσμου με βοηθήματα παρηγοριάς και όπως έλεγε η γιαγιά μου «τους πήρε το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο».

«Φοβάμαι ότι οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουμε πανάκριβα αυτό το… «αντίδωρο», καθώς δεν έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αλλά το κύριο θέμα είναι ποιος θα δώσει δουλειές στα παιδιά και στα εγγόνια των συνταξιούχων. Εκεί ο κ. Τσίπρας έχει παταγωδώς αποτύχει», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Λέει επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα και ανεβάζει ακόμα τους τόνους της κριτικής του στον πρωθυπουργό.
«Ο κ. Τσίπρας κατάστρεψε τη λέξη «ελπίδα». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμο της απογοήτευσης και της ήττας», λέει προσθέτοντας πως έχουμε ανάγκη από επανεκκίνηση.
«Χρειάζεται αλλαγή στις νοοτροπίες μας, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην κυβέρνηση», συνεχίζει προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της χώρας και αποφασισμένος να προωθήσει τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία.

«Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί την αλήθεια, αλλά δίνει και την ελπίδα στους Έλληνες. Αυτήν την τόσο όμορφη έννοια που ο κ. Τσίπρας διέσυρε. Ας την ξαναανακαλύψουμε με όρους πραγματικότητας», συμπληρώνει και επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές με την παρατήρηση ότι το κόστος τους είναι υπαρκτό αλλά μικρότερο «από το να συνεχίσουμε να σερνόμαστε».

Επ´ αυτού εκτιμά επιπλέον ότι ο κ. Τσίπρας έχει στρατηγική παραμονής του στο πολιτικό σύστημα και σημειώνει:
«Γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές. Θέλει να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα. Παρά τη μετάλλαξή του πολιτικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, τα αποθέματά του τελειώνουν».

Σχετικά με την επιμονή των θεσμών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, για πολλά χρόνια και πόσο θα δυσκολεύσει και την προσπάθεια της ΝΔ αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά πως όταν δουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση που τα καταφέρνει, δεν έχουν κανέναν λόγο να εμμείνουν σε πράγματα που καμία οικονομία παγκοσμίως δεν μπορεί να επιτύχει.

Επιπρόσθετα επαναλαμβάνει την δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, από 29%, μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5%, από 15%, κατάργηση του φόρου στο κρασί, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ που μειώνει τη γραφειοκρατία και το διοικητικό βάρος, άμεση υλοποίηση των προτάσεων του κόμματος για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».

Τέλος, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογαν επισημαίνει πως το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να επαγρυπνά.

«Όλοι γνωρίζουν ότι όσο πιο οικονομικά αδύναμη είναι μια χώρα, τόσο πιο ευάλωτη γίνεται στα εθνικά της ζητήματα. Στις μέρες που διανύουμε η Ελλάδα απαιτείται να αποκτήσει μια σοβαρή, υπεύθυνη κυβέρνηση, που να χειριστεί με σύνεση και αποφασιστικότητά τα εθνικά θέματα», υπογραμμίζει ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.