Φωταγωγήθηκε η πλατεία Συντάγματος – Καμίνης: Γιορτάζουμε κι αγωνιζόμαστε μαζί [εικόνες]

09/12/16 • 21:14 | UPD 09/12/16 • 21:14

Για μια Αθήνα με ομοψυχία, χωρίς αποκλεισμούς, έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης, από την τελετή φωταγώγησης της πλατείας Συντάγματος την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως «γιορτάζουμε μαζί, όπως ζούμε μαζί και αγωνιζόμαστε μαζί» ενώ ανέφερε πως και φέτος θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με πολλούς καλλιτέχνες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Φίλες και φίλοι,

Η Αθήνα υποδέχεται με ομοψυχία τα φετινά Χριστούγεννα. Χριστούγεννα ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιορτάζουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς – κάτοικοι, επισκέπτες, άνθρωποι που βρέθηκαν στην Αθήνα παρά τη θέλησή τους και στο ταξίδι της αναζήτησης για μια καλύτερη ζωή.

Γιορτάζουμε μαζί, όπως ζούμε μαζί και αγωνιζόμαστε μαζί, για μια νέα, δυναμική και δημιουργική πορεία της πόλης. Για μια Αθήνα που γίνεται εργαστήρι καινοτομίας και πολιτισμού! Για μια Αθήνα που κερδίζει σε διεθνή αναγνώριση, σε διακρίσεις, στις προτιμήσεις των χιλιάδων επισκεπτών, στις καρδιές των νέων.

Φέτος ο δήμος άνοιξε κι άλλο το τόξο των γιορτών στην πόλη. Χάρη στο «μαζί», στις συνεργασίες και τις κοινές πρωτοβουλίες με πολιτιστικούς φορείς, ομάδες, οργανισμούς, ιδιώτες, ιδρύματα. Φτιάξαμε έναν πρωτότυπο, ξεχωριστό και ισχυρό άξονα στο κέντρο, που περνά από τις κεντρικές πλατείες : Κοτζιά, Κλαυθμώνος και φυσικά από το Σύνταγμα, που φωτίζεται από το παραδοσιακό καράβι.

Μια βόλτα χορταστική και απολαυστική, με μουσική, δρώμενα, πολλές εκδηλώσεις για παιδιά, ένα πρωτότυπο φεστιβάλ φαγητού, τραγούδια, χορό και θέα από ψηλά!!

Από την καρδιά της πόλης η γιορτή θα απλωθεί στις γειτονιές και τις κοινότητες της Αθήνας. Με δημοφιλείς καλλιτέχνες, φαντασία και καινούργιες ιδέες. Θα είμαστε, όπως κάθε χρονιά, δίπλα και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Μια πόλη φιλόξενη και ανοικτή σε όλες και όλους, με ομοψυχία, ουσιαστική αλληλεγγύη και ελπίδα. Η Αθήνα της καρδιάς μας!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!!»