Μεταχρονολογημένη συγγνώμη του Κακλαμάνη για τις χυδαιότητες Κασιδιάρη στον Τσακαλώτο

09/12/16 • 18:52 | UPD 09/12/16 • 18:52

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του Νικήτα Κακλαμάνη στο χτεσινό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, αφού δεν διέκοψε ούτε έκανε καμία παρατήρηση στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, την ώρα που χαρακτήριζε τον Υπουργό Οικονομικών «Μαντάμ Τσακαλώτου», συνοδευόμενο από πολλές άλλες χυδαίες εκφράσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κακλαμάνης ακόμα και όταν πήγε στο γραφείο του, αφού κατέβηκε από την έδρα, έλεγε πως δεν είχε ακούσει τον κ. Κασιδιάρη να μετέρχεται αυτών των εκφράσεων-μέχρι που είδε το σχετικό βίντεο από την ομιλία του Χρυσαυγίτη βουλευτή.

Σήμερα λοιπόν και συγκεκριμένα, την ώρα που ανέβηκε στο Προεδρείο, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε συγγνώμη για την απουσία παρέμβασής του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, λέγοντας πως εκείνη τη στιγμή που ειπώθηκε ο χαρακτηρισμός, δεν το πρόσεξε. Μάλιστα, ζήτησε και την ομοφωνία του σώματος για την διαγραφή των σχετικών χυδαίων εκφράσεων από τα πρακτικά.

Να σημειωθεί, πάντως, πως πέρα από τα όσα μάθαμε στο ρεπορτάζ, η «ανοχή» του κ. Κακλαμάνη μας είχε φανεί περίεργη, ακριβώς επειδή δεν έχει δείξει ανοχή σε παρόμοια περιστατικά. Μάλιστα, το ίδιο πρωί την είχε «πει» στον επίσης χρυσαυγιτη Γιάννη Λαγό, ο οποίος ούρλιαζε στην Ολομέλεια, καλώντας τον να χαμηλώσει τους τόνους, όταν αυτός είναι στην έδρα. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του, γενικότερα, ο κ. Καλαμάνης δεν έχει δώσει δικαιώματα και κινείται πάγια εντός των ορίων του κανονισμού.