Οικονόμου σε Τσακαλώτο: Οποτε στριμώχνεστε, το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;

09/12/16 • 13:38 | UPD 09/12/16 • 13:38

Μεγάλος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Βασίλη Οικονόμου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κύριος Τσακαλώτος αμφισβήτησε τις καταγγελίες Οικονόμου ότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες στους τομείς υγείας και παιδείας, ενώ τον κατηγόρησε για την μετεγγραφή του από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας «καταλαβαίνω το θυμό σας αν και εγώ είχα φύγει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πρώτο μνημόνιο επειδή ήταν δεξιά και πήγαινα  στη ΔΗΜΑΡ για να καταλήξω στη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη που λέει ότι θα μειώσει φόρους για να μην έχουμε παιδιά και υγεία έτσι θα ένιωθα».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και με τη σειρά του αμφισβήτησε τα όσα είπε ο υπουργός οικονομικών λέγοντας ότι θα πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία:  «Μήπως πρέπει να πάτε ξανά στην Αγγλία για εξετάσεις κύριε Τσακαλώτο να ξανά καθίσετε στα θρανία; Είναι αγωγή και ύφος οπότε στριμώχνεστε να το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;».

Ειρωνική ήταν και η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ο  όποιος προσφέρθηκε να δανείσει στον κύριο Οικονόμου τον επιστημονικό του συνεργάτη: «Δεν ξέρετε να διαβάζετε τον προϋπολογισμό. Είναι διαθέσιμος ο συνεργάτης μου να σας κάνει δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα αύριο το πρωί και αύριο το βράδυ για να τα μαθαίνετε καλύτερα».