Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει δυσφορία για τις εξαγγελίες Τσίπρα, αν υπάρξει θα το συζητήσουμε

09/12/16 • 11:52 | UPD 09/12/16 • 11:54

Την ώρα που υπάρχει πολύ μεγάλη αμφιβολία αν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό διάγγελμα θα γίνουν δεκτές από τους δανειστές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως: «Αυτή τη στιγμή οι δανειστές το ξέρουν και δεν υπάρχει περίπτωση να «παγώσουν» οι παροχές».

Σε συνέντευξή του στο Star και στην εκπομπή Live u ανέφερε πως «οι δημόσιες  δαπάνες είναι θέμα της κυβέρνησης είμαστε πλήρως εντός της συμφωνίας. Τα  στοιχεία που υπάρχουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταγράφουν υπεραπόδοση εσόδων και τα 617 εκατ. αποτελεί δαπάνη που δεν θέτει σε κανένα απολύτως κίνδυνο το πρόγραμμα».

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχουν αντιδράσεις από τους κόλπους των δανειστών είπε πως «δεν υπάρχει καμία αντίδραση και δεν πρόκειται να υπάρξει» αλλά στην συνέχεια πρόσθεσε:  «αν υπάρξει δυσφορία, θα το συζητήσουμε αλλά εκτιμώ πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευσηανέφερε ότι «αν βρεθεί σημείο ισορροπίας δεν θα περιλαμβάνει λήψη μέτρων», προσθέτοντας ότι το το ΔΝΤ ζητούσε λήψη μέτρων και το 2018 και είχε αντιρρήσεις για τον «κόφτη».