Γεωργιάδης: «Προεκλογικό χάπενινγκ» οι εξαγγελίες Τσίπρα

09/12/16 • 10:47 | UPD 09/12/16 • 10:47

Στο χθεσινό (8/12) διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Aδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «προεκλογικό χάπενινγκ».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον ΣΚΑΪ και εκτίμησε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα έγιναν με ορίζοντα τις εκλογές για να πει στους εταίρους «ή με βοηθάτε ή πάω σε εκλογές».

Επιπροσθέτως, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εισέπραξε 900 εκατ. ευρώ μόνο από την εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ που επέβαλε στους συνταξιούχους τον Ιούνιο, δηλαδή 300 εκατ. παραπάνω απ’ όσα τους δίνει σήμερα για βοήθημα, ενώ δεν περιλαμβάνονται και οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου.

«Επί της αρχής δεν είναι κακό να παίρνουν χρήματα αδύναμοι συμπολίτες μας. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση τούς έχει πάρει πολύ περισσότερα και τους επιστρέφει μικρό κομμάτι – βοήθημα – εν είδει προεκλογικού χάπενινγκ. Το πόσο από την περικοπή του ΕΟΠΥ στους συνταξιούχους στον ΕΟΠΥΥ είναι 900 εκατ. ευρώ, 300 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα δίνει, και δεν βάζουμε τις περικοπές νόμου Κατρούγκαλου. Και λέει μετά ότι σάς δίνω 13η σύνταξη», τόνισε.

«Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου δεν είχε δεχθεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε για πόσο καιρό την παγώνει; 1 χρόνο, 2 χρόνια; Εμείς συμφωνούμε με το μέτρο», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις παροχές επειδή πρέπει να προσδιορίσει πριν κλείσει η διαπραγμάτευση πώς θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. «Πρέπει να κόψει συντάξεις για να βγουν τα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσο μένει ο Τσίπρας στην εξουσία η ζημιά μεγαλώνει. Όταν θα γίνουν εκλογές θα ξέρουμε την έκταση της ζημιάς», κατέληξε.