ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Διάγγελμα Τσίπρα: 13η σύνταξη και αναστολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά

08/12/16 • 21:35 | UPD 08/12/16 • 22:09

Την αναστολή -για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση- της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε άμεση αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Όπως είπε, κονδύλι 617 εκατ. θα διανεμηθεί σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ, τονίζοντας πως παραμένει δέσμευση της κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες.

Όπως διευκρίνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε κάθε βήμα της χώρας προς την κανονικότητα θα είναι πάντα στόχος της κυβέρνησης η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων.

Δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα.

Επεσήμανε επίσης ότι είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε χωρίς υποχωρήσεις, είπε ο Πρωθυπουργός.

Επεσήμανε επίσης πως «διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου», υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες θα βγουν από την κρίση όρθιοι και δυνατοί.

 

Προεκλογικό «άρωμα» από το διάγγελμα Τσίπρα

Έντονη αίσθηση προεκλογικού κλίματος προκαλεαν ωστόσο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού,  καθώς έρχονται σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «καταρρέει» δημοσκοπικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, την οποία βλέπει να αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, ευρισκόμενος σταθερά σε διψήφια ποσοστά πίσω από την Νέα Δημοκρατία και «βουλιάζοντας» στην προτίμηση των πολιτών για καταλληλότερος πρωθυπουργός.