Ανδρεάς Λοβέρδος : Προϊόν εξαγοράς το νέο πλαίσιο του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα

08/12/16 • 19:56 | UPD 08/12/16 • 19:56

Εξηγήσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το νέο κανονιστικό πλαίσιο του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανή, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «προϊόν εξαγοράς».

Σύμφωνα με το protothema.gr, με παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός και απαντώντας στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «απροθυμία» πάταξης της διαφθοράς, είπε: «Είναι προσβλητικό να ακούμε ότι υπήρξαν δυνατότητες περιορισμού πάταξης της διαφθοράς και δεν το κάναμε. Όταν ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σας είπε για την λογική του νέου κανονισμού παιγνίων σύμφωνα με την οποία κάθε γωνία στην Ελλάδα θα έχει ένα καζίνο, δεν είπατε κουβέντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέστρεψε το γάντι στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Υπάρχει θέμα διαφθοράς. Εξαγοράστηκε αυτού του είδους η κανονιστική ρύθμιση. Δεν αφορά το υπουργείο σας αλλά έχετε υποχρέωση σε θέμα διαφθοράς να ενημερώσετε το κοινοβούλιο αντί να μας βρίζετε».

Από την πλευρά της η κυρία Παπανάτσιου υποστήριξε πως: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για τα τυχερά παίγνια. Θα έρθει νομοσχέδιο και θα δείτε τι γίνεται».