«Μέτρα ανακούφισης» αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

08/12/16 • 18:27 | UPD 08/12/16 • 19:59

Θέμα ωρών πρέπει να θεωρείται η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό αποφάσεων της κυβέρνησης που για πρώτη φορά από τότε που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο θα ηχήσουν ευχάριστα και θα δώσουν ανάσες πρώτα απ’ όλα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει το απόγευμα από το Ισραήλ και το μόνο που μένει είναι η επιλογή της ώρας που θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των αποφάσεών του.

Υπό την πίεση των δανειστών, της ασφυκτικής καθημερινότητας για περισσότερο από 1 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και των δημοσκοπήσεων, η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να δείξει έμπρακτα ότι η αντιστροφή της λιτότητας δεν είναι στόχος που έχει εγκαταλείψει.

Μπορεί οι όποιες αποφάσεις να έχουν τον κατά περίπτωση χαρακτήρα (μόνο για φέτος), αλλά είναι θέμα πολιτικής εμπιστοσύνης που επιχειρεί να οικοδομήσει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας με τους μη προνομιούχους, που μαζικά στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και στο δημοψήφισμα και τώρα δηλώνουν απογοητευμένoι.

Παράλληλα, με τις αποφάσεις για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ο κ. Τσίπρας θέλει να δώσει και το στίγμα του προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει την επαναφορά του 13ου μισθού σε χαμηλοσυνταξιουχους