Τσίπρας: Επιτακτική ανάγκη η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού [βίντεο]

08/12/16 • 13:34 | UPD 08/12/16 • 13:34

Την ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ισραήλ όπου βρίσκεται για την τριμερή συνάντηση Ισραήλ- Ελλάδας- Κύπρου.

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς τόσο σε διμερή θέματα όσο και στις εξελίξεις στην περιοχή, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό εκφράζοντας για ακόμα μια φορά δημόσια την υποστήριξή του στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη που εργάζεται προς τον σκοπό αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Ισραήλ με βαριά ατζέντα διεθνούς συνεργασίας , σε συνέχεια των διεθνών επαφών μετά το Άμπου Ντάμπι για τις συνεργασίες της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την σημαντική τριμερή μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Το νέο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ έρχεται ως επιβεβαίωση των πολύ καλών σχέσεων που έχει οικοδομήσει η κυβέρνηση με την κυβέρνηση Νετανιάχου, όπως σημειώνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, παραπέμποντας και στη σημαντική συνδρομή των ελληνικών καναντέρ στις πυρκαγιές που μαίνονταν πριν από δύο εβδομάδες στο Τελ Αβίβ.