ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Καμμένος: Στυγνός δικτάτορας ο Ερντογάν, απειλεί το σπίτι μας

08/12/16 • 12:51 | UPD 08/12/16 • 12:54

Ένα βήμα πριν το διπλωματικό επεισόδιο φέρνει την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής, Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος με δηλώσεις του προκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο, αποκαλώντας τον «στυγνό δικτάτορα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεπερνώντας κάθε φραγμό πολιτικής ορθότητας μιλώντας στο RealFM για τις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος «είναι στυγνός δικτάτορας και απειλεί το σπίτι μας». Παράλληλα πρόσθεσε: «όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό».

Στις δηλώσεις που έκανε στον real FM, είπε: «Οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα. Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε».

Προειδοποίησε, ακόμα, ότι «όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Σημείωσε, δε, ότι αν και είναι σε εξέλιξη αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αυτές είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

Έκανε λόγο για «λεκτικές αυτή τη στιγμή προκλήσεις» προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».

Επίσης ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο είπε πως : «Ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν»και συνέχισε λέγοντας: «Ο Βαρουφάκης απέδειξε στο τέλος και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες ότι ήταν με τη μεριά Τόμσεν και Σόιμπλε. Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει, και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ, κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό και πήραμε την έγκριση τον Σεπτέμβριο, ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά». [Διαβάστε εδώ σχετικά]