Κωνσταντινόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Εχετε καζινοποιήσει την Ελλάδα

08/12/16 • 11:29 | UPD 08/12/16 • 11:29

Για «καζινοποίηση» της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή τις αλλαγές του κανονισμού λειτουργίας των παιγνιομηχανών (VLTs) του ΟΠΑΠ.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στην Βουλή επικαλέστηκε σχετική ερώτηση που είχαν υποβάλει προς τον υπουργό Οικονομικών συνάδελφοί του, του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας περιορισμό των παιγνιομηχανών και αυστηρούς όρους ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο.

Αντ’ αυτού όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ο κ. Τσακαλώτος όχι  μόνο δεν απάντησε στην ερώτηση αλλά έκανε και τα ακριβώς αντίθετα από όσα ζητούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον δρόμο στη λειτουργία μικρών καζίνο σε κάθε γειτονιά: «Εδώ υπάρχει μεγάλο θέμα καζινοποίησης της χώρας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν περιορισμό στη διάδοση των παιγνιομηχανών τύπου VLT’s και καθιέρωση περιορισμών ανά πόλη και συνοικία. Ξέρετε τι έκανε ο Υπουργός σας; Άλλαξε τον Πρόεδρο της Επιτροπής και επί της ουσίας απελευθέρωσε τα φρουτάκια».

Στην συνέχεια μίλησε και με αποδείξεις:

«Μέγιστη δαπάνη ανά παίκτη 80 ευρώ την ημέρα ζητούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Απεριόριστη την πήγε ο Υπουργός.

Υποχρεωτικό ΑΦΜ ζητούσαν οι βουλευτές: Κανένα υποχρεωτικό ΑΦΜ είπε ο Υπουργός

Χρονικά όρια. Μέγιστο χρόνο συμμετοχής 10 ωρών ζητούσαν οι βουλευτές: Όσο θέλει ο παίκτης λέει ο Υπουργός.

Ελάχιστη απόσταση των καταστημάτων στα 200 μέτρα λέγατε εσείς: Την κατήργησε ο Υπουργός.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε ανάπτυξη μέσα από την καζινοποίηση της χώρας. Την ευθύνη την έχετε κι εσείς που κάνετε ερωτήσεις και μετά τις ξεχνάτε. Λυπάμαι πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντινόπουλος.