Θεοδωράκης: «Υπογράφουν τα πάντα και κοροϊδεύουν τον κόσμο»

06/12/16 • 11:34 | UPD 06/12/16 • 11:34

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για κάτι που έπρεπε να είχαμε πάρει από τον Σεπτέμβρη», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 σχολιάζοντας έτσι τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «με τις διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χώρα διαρκώς βγαίνει χαμένη», επικαλούμενος ενδεικτικά τις απώλειες από τα κέρδη της ΕΚΤ, και των ευρωπαϊκών τραπεζών για τα ελληνικά ομόλογα. «Αυτά τα χρήματα τα χάσαμε το ’14 γιατί διακόπηκε το πρόγραμμα, το ’15 γιατί δεν είχαμε ανάγκη από τα λεφτά και βέβαια τα χάνουμε και το ’16. Εδώ μιλάμε για περίπου 6 δισ. τα οποία έχουν χαθεί ολοκληρωτικά καθώς έχουν επιστρέψει στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωζώνης» είπε χαρακτηριστικά.

Για την τρέχουσα αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι αυτή έχει κλείσει αλλά, όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τι παραχώρησε και έτσι παρουσιάζει τώρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να λειάνει το έδαφος και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. «Υπογράφουν ό,τι τους δίνουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ